Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Τι ήθελε να πει ο Βαγγέλης Παπαθανασίου; Η Μυθωδία (=Ωδή προς το Δία) έλαβε χώρα στις 28/06/2001 στο χώρο του Ναού του Ολυμπίου Διός και μεταδιδόταν και στον Άρη μέσω του διαστημοπλοίου της NASA (Mars Odysssey) που βρισκόταν σε τροχιά γύρω από τον κόκκινο πλανήτη..Made By Chris Demian!!Κανένα διαστημόπλοιο δεν μπορούσε να μπει σε τροχιά γύρω από τον Άρη πριν!!Τυχαίο δεν νομίζω!!Ερώτημα προς παγκόσμιους συνωμότες ,αν ο μύθος του Μαραγκού είναι αληθινός γιατί δεν στείλατε δικά του κείμενα??Δείτε απόσπασμα από την Μυθω-ΔΙΑ!!Μέσα στην Μυθω-Δια αναφέρεται και ο Εχέτλαιος!!Ας δούμε παρακάτω ποιος ήταν!!



ΕΧΕΤΛΑΙΟΣ: 
Εχετλαίος ή Έχετλος ήταν το όνομα...

 ενός αγνώστου ως τότε ήρωα που εμφανίστηκε στη
μάχη του Μαραθώνα και βοήθησε να αναχαιτιστεί η Περσική εισβολή στηνΕλλάδαΤο όνομά του συνδέεται πιθανώς με την εχέτλη (= λαβή αρότρου) που λέγεται ότι κρατούσε για να πολεμά με τους Πέρσες. Για αυτό άλλωστε αναφέρεται ενίοτε ως αγρότης. Προσδιορίζεται από τον Pfister ως επιφάνεια της μεταβατικής περιόδου από την ομηρική ηρωολατρεία στους νέους θεούς της κλασικής περιόδου. Στην εικόνα του Πάναινου, αδελφού του Φειδία που βρισκόταν στην Ποικίλη Στοάαπεικονιζόταν και ο Έχετλος ανάμεσα στους ήρωες της μάχης του Μαραθώνα, δείγμα της υψηλής πίστης των Ελλήνων της περιόδου στουςήρωες, την επιφάνεια των οποίων έβλεπαν συχνά στη μάχη (βλ. Θησέαςγια παράδειγμα) ή τους επικαλούνταν πριν τη μάχη (βλ Αίας ο Τελαμώνιοςκαι Τελαμών) στη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Οι ήρωες θεωρούνταν ικανοί να επανέρχονται στη ζωή όχι μόνον εσχατολογικά, στις άχρονες παραδείσιες κατοικίες τους, αλλά και στον παρόντα χρόνο.. Τέτοιες σποραδικές εμφανίσεις θεωρούνταν επιφάνειες..Ας δουμε τι λενε ο Παυσανιας και ο Ηροδοτος!!
Η περιγραφή του Παυσανία έχει ως εξής:
[...]«Λέγουν επίσης πως έτυχε να είναι παρών στη μάχη ένας άνδρας με παλαιική εμφάνιση κι ενδύματα. Σκοτώνοντας πολλούς από τους ξένους με την εχέτλη, εξαφανίστηκε μετά τη μάχη. Σαν ρώτησαν οι Αθηναίοι το μαντείο, ο θεός απλά τους έδωσε την εντολή να τιμήσουν τον Εχετλαίο ως ήρωα. Ανήγειραν και μνημείο μάλιστα με λευκό μάρμαρο!!!

ΗΡΟΔΟΤΟΣ: Ο Ηρόδοτος δίνει μια άλλη διάσταση στον άγνωστο αυτόν πολεμιστή και το όπλο του , περιγράφει λοιπόν ότι στην μάχη του Μαραθώνα σκοτώθηκαν 6.400 Πέρσες και 192 Αθηναίοι. Κατά την διάρκεια της συγκρούσεως συνέβη κάτι πολύ παράξενο, ένας Αθηναίος στρατιώτης, ο Επίζηλος, γιός του Κουφαγόρα, ενώ πολεμούσε γενναία στήθος με στήθος ξαφνικά έχασε την όραση του και στα δύο του μάτια, παρόλο που δεν τον είχε ακουμπήσει τίποτα, ούτε δόρυ ούτε ξίφος ούτε βέλος τόξου. Συνεχίζοντας ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι ο Επίζηλος διηγείται ότι είδε έναν μεγαλόσωμο οπλίτη που η γενειάδα του κάλυπτε ολόκληρη την ασπίδα του, και ότι αυτό το φάντασμα κρατούσε στα χέρια του ένα πολύ φωτεινό όπλο! Πέρασε ακριβώς δίπλα του, σκοτώνοντας Πέρσες αντιπάλους και αυτή η σκήνη ήταν η τελευταία που είδε ο Επίζηλος γιατί από κάποια υπερβολική λάμψη, τυφλώθηκε! Οι Αθηναίοι ρώτησαν το Μαντείο των Δελφών να μάθουν ποιος ήταν ο άγνωστος ήρωας που πολέμησε μαζί τους και το Μαντείο τους έδωσε την απάντηση πως έπρεπε να τιμούν τον ήρωα Εχετλαίο.



Εχετλαίος: Ο μυστηριώδης πολεμιστής που εμφανίστηκε στην μάχη του Μαραθώνος, σκότωσε πολλούς Πέρσες χρησιμοποιώντας ένα όπλο το οποίο οι σύγχρονοι του παρομοίασαν με μια εχέτλη (= λαβή αρότρου) και εξαφανίστηκε με τον ίδιο τρόπο που εμφανίστηκε. Φύλακας και πρόμαχος του Ελληνικού Έθνους, ταξιδιώτης απο μια μελλοντική εποχή, ένας Έλληνας μυημένος στην αρχαία τεχνολογία, ο θεός Πάνας που υποσχέθηκε οτι θα βοηθούσε τους Έλληνες στο Μαραθώνα... Πολλές οι απόψεις. Το θέμα είναι οτι η πράξη μένει, όσο και αν ο ίδιος επέλεξε να περάσει στη λήθη συνειδητά... Τον λάτρεψαν όμως, τον αναγόρευσαν Ήρωα... Κάπου εκεί είμαι και εγώ. Εμφανίζομαι και εξαφανίζομαι πάντα σε αναζήτηση, ο μοναχικός οδοιπόρος που περπατά τον κρύο δρόμο του, την οδό δακρύων του. Ο πόνος είναι μόνο προσωρινός... Η τιμή και η δόξα είναι παντοτινές... "Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου